Saturday, March 24, 2018
Home  >  Οικονομία  >  Τσιχριτζής "το Επιμελητήριο ήταν πάντα στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου"
Τσιχριτζής "το Επιμελητήριο ήταν πάντα στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου"
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 21:22

Μοιραστείτε το άρθρο

Εν όψει των Επιμελητηριακών εκλογών στις 10 και 11 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ κάνοντας τον απολογισμό τςη διοίκησης.

Ο κ. Τσιχριτζής αναφέρθηκε στις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του ρόλου του ως σύμβουλος της Πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. «Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπεί, μελετά, ενημερώνει, διεκδικεί και το έχει καταφέρει είτε διοργανώνοντας, είτε συμμετέχοντας σε ημερίδες, ενημερωτικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκθέσεις και συνέδρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης εταιρικά σχήματα και πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε μεταξύ άλλων.  Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω του Επιμελητηρίου οι επιχειρήσεις της περιοχής απέσπασαν 60 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις μέσω του προηγούμενου και του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με θέματα τοπικής ανάπτυξης ο Π. Τσιχριτζής ανέφερε πως το Επιμελητήριο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα όπως η ελιά Καλαμών, το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, η εκτροπή του Αχελώου, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, το Επιχειρηματικό Πάρκο και το Πάρκο Ιχθυοκαλλιεργειών, το λιμάνι του Πλατυγιαλιού.

Εκτίμησε επίσης πως η παρουσία του Επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο το κάνει να συγκρίνεται μόνο με τα μεγάλα Επιμελητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας π.χ. στο Φόρουμ για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, όπου το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπεί 12 Επιμελητήρια από τη χώρα, με σκοπό την άντληση κοινοτικών πόρων.

«Καταφέραμε επίσης με πλήρη διαφάνεια να αυξήσουμε τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου, παρά την άρση της υποχρεωτικότητας της συνδρομής» ανέφερε ο Π. Τσιχριτζής σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη του Επιμελητηρίου σημειώνοντας πως όλα τα έξοδα και οι προμήθειες του Επιμελητηρίου αναρτώνται στη «Διαύγεια».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις εκλογές για να δυναμώσει η φωνή του Επιμελητηρίου, καθώς επίσης και γιατί το Επιμελητήριο είναι σε θέση να συνδράμει ακόμη και εξατομικευμένα τις επιχειρήσεις σε πρόβληματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Τσιχριτζής έφερε ως παράδειγμα είτε τη συμμετοχή επιχειρήσεων της περιοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς καταφέρνοντας να αυξήσουν το κύρος των προϊόντων τους, είτε τις συνεργασίες επιχειρήσεων στον τομέα των εξαγωγών, είτε ακόμη την επιλύση προβλημάτων επιχειρήσεων με συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στον τουρισμό για να παραδεχτεί πως στο συγκεκριμένο κλάδο κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν προχωρήσει περισσότερο.

Εκτίμησε δε ότι τα τελευταία δύο περίπου χρόνια υπάρχει στροφή και προς αυτό τον κλάδο στοχεύοντας περισσότερο για την Αιτωλοακαρνανία στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη πρωτοβουλία για κατοχύρωση ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής το «Nikolaos Route – La Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή Διαδρομή Άγιος Νικόλαος των Μύρων” που διέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Απαντώντας σχετικά με την κριτική περί «συστήματος» 30 ετών στο Επιμελητήριο» που δέχεται η διοίκηση του Επιμελητηρίου ο Π. Τσιχριτζής τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο «σύστημα» στο Επιμελητήριο. Ο ιδίος σημείωσε ότι διατέλεσε πολλά χρόνια απλός σύμβουλος του Επιμελητηρίου για να μάθει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα πως «πρέπει να έχεις πολλές παραστάσεις επιμελητηριακές για να είσαι πρόεδρος του Επιμελητηρίου, γιατί το θέμα είναι να περνάμε πάνω κι όχι κάτω από τον πήχυ».

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 21:28
 

Facebook comments: