Sunday, March 18, 2018
Home  >  Πολιτική  >  Ξέσπασε "πόλεμος" για το νερό
Ξέσπασε "πόλεμος" για το νερό
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 19:01

Μοιραστείτε το άρθρο

«Πόλεμος» για το νερό ξέσπασε  μεταξύ Δημήτρη Τραπεζιώτη επικεφαλή της παράταξης Ανατροπή Τώρα και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλου.

Μετά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο και τα όσα ακούστηκαν και από τις δυο πλευρές για την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητα του στην περιοχή της Στράτου ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με ανοιχτή επιστολή του,  ζητά την παραίτηση τόσο του προέδρου της ΔΕΥΑ Γιώργου Παπαναστασίου και του αντιπροέδρου Δ. Σκορδόπουλου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Δ. Σκορδόπουλος με σημερινή του ανακοίνωση απαντά «Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να κινδυνολογείτε με ψέματα».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Γεώργιο Παπαναστασίου

2, Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Δημήτριο Σκορδόπουλο

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ…

Επειδή η βασιμότητα της γενόμενης καταγγελίας ότι κατασκευάστηκε, χωρίς την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων, έργο άντλησης ακατάλληλου νερού με υποβρύχιο μηχάνημα από τη μικρή λίμνη Στράτου κάτω από τη γέφυρα του Αχελώου και στο σημείο που αρχίζει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι και ότι διοχετεύθηκε στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης απ’ ευθείας και χωρίς καμία επεξεργασία αυτό το ακατάλληλο για πόση νερό  βεβαιώθηκε και από μέλη της Παράταξής μας μετά από επιτόπια αυτοψία και με βάση το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό με συγκεκριμένες και αποτυπωμένες ημεροχρονολογίες λήψης,

Επειδή τα αποτελέσματα της εξέτασης νερού από το άνω συγκεκριμένο σημείο υδροληψίας, προερχόμενα από πιστοποιημένη εταιρεία ανάλυσης νερού, αποδεικνύουν ότι το νερό αυτό είναι ακατάλληλο για πόση, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων περιέχει:

Ολικά κολοβακτηρίδια (Total Coliforms) 169 ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία πρέπει να είναι 0.

Στρεπτόκοκους ( Intestinal Enterocci) 6 ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία πρέπει να είναι 0.

Κοπρανώδη κολοβακτηρίδια ( E. Coli) 8 ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία πρέπει να είναι 0,

Συνημμένα παραθέτουμε το πιστοποιητικό έκθεσης δοκιμής της πιστοποιημένης εταιρείας VIOLAB που αφορά στην ανάλυση νερού απο τη συγκεκριμένη θέση υδροληψιας (μικρή λίμνη Στράτου, από το σημείο που αρχίζει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι και βρίσκεται το υποβρύχιο μηχάνημα άντλησης νερού) απο το οποίο πιστοποιητικό προκύπτουν τα ως άνω βεβαρυμένα στοιχεία και η ακαταλληλότητα του νερού

Επειδή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος δεν απήντησαν στα ερωτήματα τα οποία θέσαμε για το ζήτημα αυτό. Δεν απήντησαν δηλαδή εάν προηγήθηκε μελέτη για την κατασκευή του έργου αυτού, ποιος και πότε κατασκεύασε το έργο αυτό, εάν έχει ληφθεί άδεια χρήσης ύδατος, εάν η προαναφερόμενη θέση της λίμνης Στράτου υπάγεται στο πρόγραμμα παρακολούθησης της κατάστασης των υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.,

Επειδή το υποβρύχιο μηχάνημα άντλησης ξηλώθηκε και αφαιρέθηκε  στις 28-9-2017 την επομένη της αναφοράς – καταγγελίας μας που έγινε και δημοσιεύθηκε στις 27-9-2017 όπως πλήρως αποδεικνύεται από τις ληφθείσες φωτογραφίες και τις αποτυπωμένες  σε αυτές ημεροχρονολογίες καθώς επίσης και από πλήθος μαρτύρων που επισκέφθηκαν την άνω θέση του έργου και διαπίστωσαν όλα τα παραπάνω,

Επειδή ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος ψευδώς εδήλωσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το υποβρύχιο αντλητικό μηχάνημα είχε αφαιρεθεί μέρες πριν την καταγγελία μας, ( άξιος ο μισθός του ο οποίος αυξήθηκε από 400 ευρώ στα 1700 ευρώ το μήνα!!!),

Επειδή τις θέσεις αυτές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ πρέπει να αναλαμβάνουν και να υπηρετούν πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζει υψηλός βαθμός υπευθυνότητας που θα σέβονται τη δημόσια υγεία και δεν θα παίζουν με τη ζωή των πολιτών,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ, ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 29-9-2017.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΝΕΡΟ

ΝΕΡΟ

Η απάντηση Σκορδόπουλου

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή Τώρα» δήλωσε σχετικά: 

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να κινδυνολογείτε με ψέματα. Συνεχίζετε να μας κατηγορείτε ψευδώς ότι το συγκεκριμένο αντλητικό σύστημα διοχέτευε  απευθείας και χωρίς καμία επεξεργασία, μέχρι και τις 27 /9/2017, στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Στράτου ακατάλληλο προς πόσην νερό. Όπως σας έχουμε ήδη απαντήσει, στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο η ΔΕΥΑΑ πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αναλύσεις και εργασίες – δοκιμές  προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Αρμόδιες για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού είναι αποκλειστικά οι υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες ελέγχουν σε τακτά διαστήματα την ποιότητα του διανεμόμενου προς πόσην νερού. Σας παραθέτω λοιπόν 3 αναλύσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν  στις 21/09/2017 σε βρύσες κατοικιών και επιχειρήσεων της Δ.Ε. Στράτου και συγκεκριμένα σε Όχθια, Στράτο και Κυψέλη. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος κινδυνολογεί με ψέματα. Όλοι οι παράμετροι που επικαλείστε είναι στο 0 (κολοβακτηριοειδή 0, E. coli 0, Στρεπτόκοκκους 0 ).

Πιστοποιείται δηλαδή ότι οι κάτοικοι της Δ.Ε. Στράτου υδρεύονταν και υδρεύονται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Στην προτροπή σας λοιπόν να παραιτηθούμε σας καλούμε να παραιτηθείτε εσείς από τον λαϊκισμό και να σταματήσετε επιτέλους την ακροβασία μεταξύ ανευθυνότητας και άκριτης λασπολογίας».

Επισυνάπτονται τα πιστοποιητικά των αναλύσεων.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 19:09
 

Facebook comments: