Sunday, March 18, 2018
Home  >  Πολιτική  >  Β. Αποστόλου "τα ελληνικά προϊόντα είναι τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε" VIDEO
Β. Αποστόλου "τα ελληνικά προϊόντα είναι τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε" VIDEO
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 19:24

Μοιραστείτε το άρθρο

 Ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίστηκε από τους παρευρισκόμενους η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο,  στο πλαίσιο της  διοργάνωσης «Nostos Expo-Forum 2017» για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό. 

Ο κ. Αποστόλου μίλησε για την Ελληνική γη που κρατά σταθερές οικονομικές αξίες και καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα είπε «Η Ελληνική γη κρατά σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική δραστηριότητα θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτήν την πραγματικότητα την συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι παραγωγοί. Η ανάκαμψη της χώρας μας θα υπάρξει μόνο εάν εστιάσουμε την προσπάθειά μας στην αγροτοδιατροφική παραγωγή και  αν επιμείνουμε σε προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού της ελληνικής υπαίθρου.»

Το βασικό θέμα της ομιλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη και την συνοχή της υπαίθρου. «Η ανάκαμψη της χώρας μας θα υπάρξει μόνο εάν εστιάσουμε την προσπάθειά μας στην αγροτοδιατροφική παραγωγή, αν επιμείνουμε σε προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού της ελληνικής υπαίθρου, με συστηματική και επίμονη δουλειά, καθώς και με  συνέργεια παραγωγών, επιχειρηματιών θεσμών και φορέων», τόνισε για να συνεχίσει λέγοντας «με βάση ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, ο προσανατολισμός του με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ειδικά στο διατροφικό κομμάτι, αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες πέραν της κοινωνικής συνοχής  της υπαίθρου που είναι ένα άλλο από τα ζητούμενα στο σχεδιασμό που έχουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Συμπλήρωσε επίσης Παράλληλα, ότι «όλοι σήμερα παραδέχονται ότι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων και όλοι εμείς στην κυβέρνηση γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη, διότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας μας, έπειτα από μια βαθιά κρίση και ύφεση».

Ο κ. Απόστόλου μίλησε και για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων χαρακτηρίζοντας την «ως το  σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε» για να προσθέσει «ολοένα και περισσότερο γίνεται πεποίθηση, τόσο των πολιτών, όσο και των κυβερνήσεων ότι η υγεία και η διατροφή είναι μία βασική  συνάρτηση που πρέπει να προσεχθεί στον σύγχρονο κόσμο. η ποιότητα έχει ενταχθεί με αποφασιστικό τρόπο στην λειτουργία της οικονομίας, έχοντας  γίνει αξία και αξίωση για το καταναλωτικό κοινό». 

Αναφέρθηκε αναλυτικά και στην ενίσχυση των παραγωγών της υπαίθρου λέγοντας «με το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης,  με την κοινοτική συμμετοχή, αλλά και τις ενισχύσεις  θα έχουμε την επόμενη τετραετία κοινοτικούς πόρους γύρω στα 20 δις ευρώ,  τους οποίους πρέπει να διαχειριστούμε για να υπηρετήσουμε πραγματικά την ανάκαμψη που έχει πραγματικά ανάγκη ο αγροτικός χώρος. Η πρώτη κίνηση που κάναμε για να δείξουμε ότι πραγματικά θέλουμε η ύπαιθρος να έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια,  ήταν να διευρύνουμε την συνεργασία μας με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εκχωρώντας το 37,4% των πόρων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης».

Με αφορμή την επίσκεψή του στην έκθεση, ο Βαγγέλης Αποστόλου είπε ότι «στάθηκα στα περίπτερα με τα  πολυλειτουργικά αγροκτήματα  που αποτελούν ένα μέρος εναλλακτικού τουρισμού» και εξήγησε: «Πρόκειται για εκμεταλλεύσεις που συμβάλλουν πάρα πολύ ουσιαστικά  στην  ανάδειξη των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων  κάθε περιοχής και είναι βιωματική  γνωριμία με τον οικονομικό πολιτισμό της ελληνικής υπαίθρου». Ακόμη, ο Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε και στην Ναυπακτία, λέγοντας ότι «με το μνημειακό της απόθεμα, τα αρχαία κατάλοιπα, την φυσική της ομορφιά και την παράδοση σε όλους τους τομείς, προσφέρεται όσο λίγες από τις περιοχές της χώρας μας, για εναλλακτικό τουρισμό, για συνδυαστικές φυσιολατρικές διαδρομές, για θρησκευτικό τουρισμό και για γαστρονομία».  

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 20:56
 

Facebook comments: