Friday, April 20, 2018
Home  >  Πολιτική  >  Κόντρες στο Θέρμο για τα αντισταθμιστικά του Εύηνου
Κόντρες στο Θέρμο για τα αντισταθμιστικά του Εύηνου
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017 02:00

Μοιραστείτε το άρθρο

«Μύλος» στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμου μετά τις δηλώσεις για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από την εκτροπή των νερών του Ευήνου.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δόθηκε μετά από τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος κατά την παρουσία του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμου. Από τα λεγόμενα του βουλευτή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Κασόλας προχώρησε σε ανάρτηση στο fb στην οποία αναφέρει :

Η δημοτική αρχή Θέρμου απάντησε στον κ. Κασόλα αλλά πήρε την ευκαιρία να τα «ρίξει» και στον κ. Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα…

Απάντησε και στον κ. Βαρεμένο που του καταλόγισε άγνοια και επιδερμική γνώση στο θέμα…

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα:

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ
«Θέλουν οι υπονομευτές να κρυφτούν κι η χαρά δεν τους αφήνει», είναι η φράση που θα ταίριαζε σε ανάρτηση στο facebook του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμου κ. Θ. Κασόλα αναφορικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για το Θέρμο από το έργο της εκτροπής των νερών του Ευήνου.
Μια ανάρτηση στην οποία ο κ. Θ. Κασόλας, αρπάζοντας την ευκαιρία από μία ατυχή φράση του βουλευτή Γ. Βαρεμένου για ένα θέμα που ο ίδιος γνώριζε επιδερμικά, θεώρησε πως …«έπιασε λαβράκι» και με τρόπο τελείως απλουστευτικό αποδίδει την ευθύνη για τη μη θέσπιση μόνιμου ανταποδοτικού τέλους για την περιοχή του παρευηνίου …..στον Δήμαρχο Θέρμου.
Κι αυτό, για το λόγο ότι ο Δήμαρχος – άκουσον, άκουσον – δεν παρέμεινε σε απραγία και να περιμένει τη λύση που θα ερχόταν από μόνη της χωρίς να προβεί σε καμία απολύτως κίνηση, αλλά κινητοποιήθηκε αρχικά κατά μόνας και στη συνέχεια, αφού δεν φαινόταν μάλιστα προοπτική για θετική έκβαση του ζητήματος, μαζί και με συναδέλφους του από άλλους Δήμους που διεκδικούσαν και αυτοί το ίδιο πράγμα.
Και συνεχίζονται τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Θ. Κασόλα με στοιχεία που διοχέτευσε σε σχετικό δημοσίευμα), το οποίο έρχεται σε συνέχεια της προαναφερόμενης ανάρτησης, όπου παρατίθεται ολόκληρος κατάλογος των περιβαλλοντικών και κοινωνικών έργων στον Δήμο Θέρμου (κατάλογος που αποτελεί αντιγραφή από έγγραφες διεκδικήσεις του Δήμου και του Δημάρχου για το ζήτημα αυτό που συντάχθηκαν από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κωστακόπουλο), τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν ως αντισταθμιστικά ωφελήματα στον Δήμο Θέρμου, αν, όπως υπονοείται, ο Δήμαρχος …καθόταν με σταυρωμένα χέρια!!!
Πράγματι αποδοτική αντιπολιτευτική τακτική για μη σκεπτόμενους, αλλά ατυχής για κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη!!!
Δεν θα μπούμε σε αναλυτική παράθεση των γεγονότων αναφορικά με το ζήτημα της ανακίνησης του θέματος αυτού από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2016 επί υπουργίας του συμπατριώτη μας κ. Π. Κουρουμπλή, ούτε θα αναφερθούμε στις παλινωδίες και στους ατυχείς πολιτικούς χειρισμούς του ιδίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην προωθηθεί το ζήτημα και να μην υπάρξει καμία θετική εξέλιξη στο ζήτημα της θέσπισης μόνιμου ανταποδοτικού τέλους ως αντισταθμιστικό όφελος από την εκτροπή του Ευήνου για το σύνολο του παρευηνίου. Δεν θα είχε νόημα, εξάλλου, να γίνει κάτι τέτοιο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Π. Κουρουμπλής όσο εκλεγόταν βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με ερωτήσεις του στη Βουλή απαιτούσε αντισταθμιστικά για το Δήμο Θέρμου, ενώ ως Υπουργός προσπάθησε να νομοθετήσει για το ζήτημα αυτό μόνο για λογαριασμό των Δήμων Ναυπακτίας και …Δωρίδας.
Ούτε θα είχε νόημα να προβούμε σε εξηγήσεις γιατί κινητοποιηθήκαμε ως Δήμος και δεν παραμείναμε άπραγοι όταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα αυτό γύρω μας κινούνταν παράλληλα με μας και μάλιστα όταν ήταν διαπιστωμένη η πρόθεση του Υπουργείου να μην αποδοθούν αντισταθμιστικά στον Δήμο Θέρμου και όχι μόνο. Η αναγκαιότητα της κινητοποίησής μας αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός. Όπως, βέβαια, και το βέτο που έθεσε στη συνέχεια ο Δήμος Θέρμου στον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη, που διαδέχθηκε τον κ. Π. Κουρουμπλή στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, πράγμα που είχε ως συνέπεια να μην θεσπιστεί το μέτρο που πρότεινε η προηγούμενη διοίκηση ούτε και για τους δύο προαναφερόμενους Δήμους.
Εκείνο που δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς είναι το σκεπτικό με το οποίο λειτούργησαν τοπικοί παράγοντες – μπορεί κάτι να γνωρίζει ο κ. Θ. Κασόλας – εκείνο το χρονικό διάστημα, οι οποίοι ορμώμενοι από μικροπολιτικά κίνητρα έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην ευνοϊκή εξέλιξη του ζητήματος της θέσπισης του εν λόγω ανταποδοτικού τέλους. Καλά θα κάνει ο κ. Θ. Κασόλας να μην μας προκαλεί, γιατί, αν συνεχίσει να το κάνει, θα μας αναγκάσει να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Προς το παρόν δίνουμε στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του κ. Π. Κουρουμπλή στην Πάτρα στις 30/09/2016 για να ενισχύσουμε τη ….χαρά του κ. Θ. Κασόλα και να καλύψουμε την άγνοια του κ. Γ. Βαρεμένου.

Τι είπε ο Γ. Βαρεμένος στο Δ.Σ Θέρμου

«Είναι ανάγκη να μην χαθεί οριστικά η υλοποίηση περιφερειακού προγράμματος ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για οδικό έργο στο ορεινό Θέρμο» επισήμανε  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Θέρμο. Ο κ. Βαρεμένος ενημέρωσε επίσης για την αποδοχή της τροπολογίας που αφορούσε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από πλημμύρες στο καθεστώς που ίσχυσε για την Μάνδρα Αττικής, ενώ αναφέρθηκε και στα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε τις προσπάθειες προκειμένου να καταστεί νομοθετικά δυνατή η δημιουργία σφαγείων στο Θέρμο ενώ αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που εμποδίζει την υλοποίηση του έργου, που αποτελεί όνειρο των κτηνοτρόφων και των κατοίκων της περιοχής. Για τον δρόμο Θέρμο έως Πουρνάρα ο κ. Βαρεμένος είπε ότι αν ισχύει ότι είναι εξασφαλισμένη η υλοποίηση του έργου από πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τότε θα γίνει προσπάθεια για την εκπόνηση μελέτης από το αρμόδιο Υπουργείο.         

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 21:05
 

Facebook comments: