Tuesday, May 22, 2018
Home  >  Πολιτική  >  Κοινωνία  >  Καθηγητές ΔΠΦΠ "να μην επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας
Καθηγητές ΔΠΦΠ "να μην επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 12:20

Μοιραστείτε το άρθρο

Αποτέλεσμα εικόνας για πανεπιστήμιο αγρίνιο

Επιστολή η οποία διακινείται μεταξύ των καθηγητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ), διότι επίσημα μέχρι στιγμής δεν λάβαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζει ότι «τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος ΔΠΦΠ έχουν αποφασίσει ομόφωνα την μετακίνηση του Τμήματος στην Πάτρα Σήμερα το Τμήμα ΔΠΦΠ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο μεταίχμιο. Βγήκε βαθύτατα τραυματισμένο από την αλήστου μνήμης περίοδο του Πανεπιστημίου Δ. Ελλάδας και επιβιώνει οριακά αφενός λόγω των εντονότατων προσπαθειών των καθηγητών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού και αφετέρου λόγω της διαρκούς υποστήριξης και «αιμοδοσίας» του από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Για τους ανωτέρω λόγους και με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές μας και τις οικογένειες τους αλλά και στο εικοσαετές ακαδημαϊκό έργο που επιτελείται στο Τμήμα μας, αρνούμαστε να επιστρέψουμε στο θλιβερό παρελθόν του Πανεπιστημίου Δ. Ελλάδας, μιας καρικατούρας Πανεπιστημίου, καθώς το παρελθόν αυτό δεν αποτελεί απλώς απειλή για εμάς αλλά περισσότερο προσομοιάζει με ζοφερό εφιάλτη».

Η επιστολή των καθηγητών ΔΠΦΠ

Με το παρόν μήνυμα οι Καθηγητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, (ΔΠΦΠ), της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ότι:

Μετά από μια σειρά ανησυχητικών και «περίεργων» πρωτοβουλιών και διεργασιών, που αφορούσαν στην επανίδρυση του  Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας,  (ΠΔΕ), και τις οποίες είχαμε αντιληφθεί να λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, λάβαμε τελικά μια πρόσκληση από τοπικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους να παραστούμε σε Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 19/06/2017 με τίτλο: «Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας».

Στη Συνέλευση του Τμήματος που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 07/06/2017 αποφασίσαμε ομόφωνα να μην παραστούμε στην ανωτέρω ημερίδα λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας δεν είναι μια «φρέσκια» ιδέα. Έχει υπάρξει, έχει «λειτουργήσει» για τρία χρόνια, (2010-2013), και έχει αποτύχει οικτρά. Στην διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου βιώσαμε μια απίστευτα παρακμιακή και παρασκηνιακή ατμόσφαιρα όπου στο κάθε μας βήμα συναντούσαμε καταστάσεις απύθμενης  σύγχυσης, προχειρότητας, ασυνέπειας και ιδιοτέλειας. Αυτή η εμπειρία υπήρξε βαθύτατα τραυματική για όλους μας (φοιτητές, διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό, και διοικητικό προσωπικό).

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στελεχώθηκε, πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό, από άτομα τα οποία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν διέθεταν την ελάχιστη εμπειρία και τις γνώσεις ή τις ικανότητες που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία ενός ακαδημαϊκού χώρου και ιδιαίτερα ενός Τμήματος όπως το δικό μας με εξαιρετική ερευνητική δυναμική και διακεκριμένους παγκοσμίως Ακαδημαϊκούς Δασκάλους υψηλού κύρους και ήθους. Εξαιτίας της ένταξής του σε αυτό το μόρφωμα,  το Τμήμα μας υπέστη μια απίστευτη ταλαιπωρία με πολύ επιβαρυντικές συνέπειες  και με σημαντικότερη την απώλεια με μετακινήσεις, μετακλήσεις, και άλλες διαδικασίες 10 εκλεκτών συναδέλφων οι οποίοι οδηγήθηκαν σε φυγή πρωτίστως υπό την απειλή του υποβόσκοντος εφιάλτη μιας πιθανής επανίδρυσής του.

Από το 2013 το Τμήμα ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ανήκουμε και υποστηριζόμαστε από ένα μεγάλο, καταξιωμένο και δυνατό Πανεπιστήμιο το οποίο μας προσφέρει ποιοτικά υψηλού επιπέδου διοικητική υποστήριξη και συνεισφέρει με επαγγελματικά και ακαδημαϊκά υπεύθυνο τρόπο στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων μας. Οι φοιτητές μας και οι απόφοιτοι μας είναι πλέον φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτό το δυναμικό κεκτημένο δεν μας επιτρέπεται να το απεμπολήσουμε.

τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος ΔΠΦΠ έχουν αποφασίσει ομόφωνα την μετακίνηση του Τμήματος στην Πάτρα

Σήμερα το Τμήμα ΔΠΦΠ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο μεταίχμιο. Βγήκε βαθύτατα τραυματισμένο από την αλήστου μνήμης περίοδο του Πανεπιστημίου Δ. Ελλάδας και επιβιώνει οριακά αφενός λόγω των εντονότατων προσπαθειών των καθηγητών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού και αφετέρου λόγω της διαρκούς υποστήριξης και «αιμοδοσίας» του από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για τους ανωτέρω λόγους και με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές μας και τις οικογένειες τους αλλά και στο εικοσαετές ακαδημαϊκό έργο που επιτελείται στο Τμήμα μας, αρνούμαστε να επιστρέψουμε στο θλιβερό παρελθόν του Πανεπιστημίου Δ. Ελλάδας, μιας καρικατούρας Πανεπιστημίου, καθώς το παρελθόν αυτό δεν αποτελεί απλώς απειλή για εμάς αλλά περισσότερο προσομοιάζει με ζοφερό εφιάλτη.

Οι Καθηγητές του Τμήματος ΔΠΦΠ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 12:24
 

Facebook comments: