Sunday, March 18, 2018
Home  >  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  >  Θ. Γαλατάς " όποιος υπηρέτησε με παραγοντισμό μνημονιακές πολιτικές πρέπει να αποκλειστεί"
Θ. Γαλατάς " όποιος υπηρέτησε με παραγοντισμό μνημονιακές πολιτικές πρέπει να αποκλειστεί"
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 21:10

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση του να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με κάποιους που φαίνεται ότι «λιγουρεύνται θέσεις και πόστα» την επόμενη μέρα.

Εντοπίζοντας λοιπόν κάποιους οι οποίοι στο παρελθόν κατείχαν θέσεις, ήταν οι λεγόμενοι «παραγονταραίοι» η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας εξέδωσε μια ημέρα πριν τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή να δηλώσει με ανακοίνωση του μεταξύ άλλων ότι η «αντίληψη, για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, που επικράτησε στα χρόνια της πελατειακής πολιτικής της μεταπολίτευσης, η δημιουργία υψηλόβαθμων θέσεων ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν ανάγκες ή αντίστοιχα αντικείμενα, για να βολέψουμε ρουσφετολογικά τους ημέτερους, στη σκέψη του ευσυνείδητου πολίτη έχουν καταδικαστεί ως νοοτροπίες ξένες προς τη δημοκρατία και την αξιοκρατία και πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και θα αποτελέσουν παρελθόν.

Επειδή και στην Αιτωλοακαρνανία η αγοραία συζήτηση διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα «ΠΟΣΤΑ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης. Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαός».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γαλατάς κληθείς από το AgrinioNet.gr να σχολιάσει την εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων «με την ανακοίνωση δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο πολιτευτή και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακούστηκαν πολλά ονόματα και εμείς εκφράσαμε με την ανακοίνωση αυτή αυτό που διατρέχει το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Θα ήθελα να δικαιωθούμε ως νομαρχιακή επιτροπή, με την προληπτικού χαρακτήρα ανακοίνωση, γιατί πανελλαδικά δεν υπάρχει άλλη τέτοια ανακοίνωση. Βέβαια κεντρικά δεν έχει βγει τέτοια ανακοίνωση», αναφέρει θέλοντας να τονίσει ίσως με τον τρόπο αυτό την αντίληψη που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις ατόμων σε θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Γαλατάς κλήθηκε να απαντήσει στο ποιοι θα αξιολογήσουν τα πρόσωπα που θα ενδιαφερθούν για κάποιες θέσεις και φέρνοντας τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία ως παράδειγμα είπε «εμένα δεν με ενδιαφέρει εάν θα τοποθετηθεί κάποιος που προέρχεται από τον ίδιο χώρο εργασίας. Θα ήθελα οι όποιοι διοικητές, προϊστάμενοι να έχουν σχέση κατ΄ αρχήν με το αντικείμενο, πχ ένας Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης δεν μπορεί να μην σχετίζεται με την εκπαίδευση. Η λογική με την οποία μιλάω δεν είναι λογική αποκλεισμών.

Είναι λογική προτεραιότητας. Δεν θέλω με τον τρόπο αυτό να αποκλείσω κάποιον, απεναντίας να δώσω προβάδισμα σε κάποιους που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα Για τον παραγοντισμό και τα παρωχημένα πολιτικά ήθη που αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Γαλατάς υποστηρίζει « με την πρόταση αυτή λέμε κάτι σαφές. Άσχετα εάν κάποιος έχει έρθει στο ΣΥΡΙΖΑ ως «μεταγραφή» ή ήρθε στα επινίκια του ΣΥΡΙΖΑ, ή δεν ανήκει καν στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι φύλλα διακείμενος, στο βαθμό που υπηρέτησε με παραγοντισμό τις μνημονιακές πολιτικές, άσχετα επαναλαμβάνω αν ήρθε σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ ή αν προαλείφεται, για μας πρέπει να αποκλειστεί…».

Στην ερώτηση, εάν υπάρξει άνωθεν εντολή είπε « η ανακοίνωση έχει «προληπτικό χαρακτήρα», υπό την έννοια να μην βρεθούμε απολογούμενοι για επιλογές που έγιναν άνωθεν και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο τοπικός ΣΎΡΙΖΑ. Εάν έρθει μια επιλογή κεντρικά στην οποία διαφωνεί ριζικά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι αντικείμενο θεσμικής αντιμετώπισης».

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε παρατηρηθεί στα χρόνια του αδιασάλευτου δικομματισμού στην εναλλαγή της εξουσίας, οι θέσεις ευθύνης, τα περίφημα «ΠΟΣΤΑ» όπως εννοούνταν και όπως αποκαλούνταν μέχρι χθες, να προορίζονται και να καταλαμβάνονται από τα «μεγαλομεσαία στελέχη» του εκάστοτε κόμματος που κυβερνούσε, «τα δικά μας παιδιά», όπως έλεγαν οι πράσινοι και οι βένετοι, με μόνο προσόν ή με κύριο προσόν την κομματική ιδιότητα και την υποστήριξη στον υπουργό ή στον βουλευτή, ερήμην των απαιτούμενων ουσιαστικών και τυπικών προσόντων.

Η αντίληψη, για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, που επικράτησε στα χρόνια της πελατειακής πολιτικής της μεταπολίτευσης, η δημιουργία υψηλόβαθμων θέσεων ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν ανάγκες ή αντίστοιχα αντικείμενα, για να βολέψουμε ρουσφετολογικά τους ημέτερους, στη σκέψη του ευσυνείδητου πολίτη έχουν καταδικαστεί ως νοοτροπίες ξένες προς τη δημοκρατία και την αξιοκρατία και πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και θα αποτελέσουν παρελθόν.

Επειδή και στην Αιτωλοακαρνανία η αγοραία συζήτηση διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα «ΠΟΣΤΑ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης.

Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαός. Οι πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας, η ανάταξη της οικονομίας και η προοπτική της χώρας θα υπηρετηθούν απαρέγκλιτα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς βλέψεις.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 21:21
 

Facebook comments: