Monday, May 21, 2018
Home  >  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  >  Κ.Καλαντζής "Είναι λάθος πολλών και δήμων και οργανώσεων ακόμη και της πόλης του Αγρινίου που θέλουν να συμπράξουν με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος"
Κ.Καλαντζής "Είναι λάθος πολλών και δήμων και οργανώσεων ακόμη και της πόλης του Αγρινίου που θέλουν να συμπράξουν με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος"
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 22:48

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Έξω από τα δόντια μιλά στο AgrinioNet.gr ο αντιδήμαρχος Αγρινίου αρμόδιος για τα θέματα Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Καλαντζής σχετικά με την Κοινωνική Σύμπραξη και το εγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-20 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόγραμμα της Κοινωνικής Σύμπραξης ο αντιδήμαρχος Αγρινίου αναφέρει ότι ο δήμος Αγρινίου θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις μαζί με τους δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Θέρμου. «Είμαστε η πλειοψηφία των πολιτών, γύρω στους 150 χιλ ανθρώπους. Έχουμε μαζί μας μεγάλους συλλόγους όπως το σύλλογο Πολυτέκνων, το σύλλογο ΑΜΕΑ Ελπίδα και άλλους μικρότερους συλλόγους. Όλοι αυτοί θα συμπράξουν με το Αγρίνιο γιατί είναι η πόλη που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτή τη στιγμή τις συγκεκριμένες δομές. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ούτε θα δημιουργήσουμε προβλήματα».

Ο κ. Καλανζτής χαρακτηρίζει λάθος τις κινήσεις κάποιων δήμων αλλά και οργανώσεων που επιθυμούν να συμπράξουν με την Π.Δ.Ε. «Είναι λάθος πολλών και δήμων και οργανώσεων ακόμη και της πόλης του Αγρινίου που θέλουν να συμπράξουν με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Τι σχέση έχουμε εμείς με την Πάτρα; Το έχει καταλάβει κανείς; Θα ξαναβγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας; Έχουν καταλάβει οι αυτοδιοικητικοί στους άλλους δήμους ότι πια είμαστε η πόλη που μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας το πρόγραμμα; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Περιφέρεια πιθανόν θα διαχειριστεί το πρόγραμμα μέχρι το 2020 γι αυτούς; Δεν έχει ο δήμος Αγρινίου τις δομές να διαχειριστεί αυτό το πρόγραμμα; Ο δήμος Αγρινίου ξέρει τα προβλήματα,έχει καταγεγραμμένους ανθρώπους, και φτάνουμε στο σημείο αυτή τη στιγμή να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην πόλη μας».

Ερωτηθείς για το Χαμόγελο του Παιδιού και τις Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, που φέρονται να προτιμούν την σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αντιδήμαρχος Αγρινίου τονίζει «εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ για τις Μητροπόλεις, είναι κάτι ξεχωριστώ και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Για το Χαμόγελο του Παιδιού εμείς κάναμε μια τίμια πρόταση. Δεν μας άκουσαν. Εγώ όμως λέω κάτι. Μέσα από το Αγρίνιο υπάρχει το Χαμόγελο του Παιδιού. Το κτίριο είναι του δήμου Αγρινίου. Κάποιοι μάτωσαν για να φτιάξουν το τμήμα του Χαμόγελου στο Αγρίνιο και αυτό σημαίνει πολλά. Δεν λέω τίποτε άλλο. Εδώ θα είμαστε και αύριο. Εμείς πάντα θα βοηθάμε. Εμάς όμως δεν μας βοηθάνε. Ο δήμος Αγρινίου θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε όλες αυτές τις δομές. Εμείς δεν θα είμαστε μικρόψυχοι και στο μέλλον. Η απόφαση να συμπράξει το Χαμόγελο του Παιδιού με την περιφέρεια είναι απόφαση κεντρική. Μύδρους όμως εξαπέλυσε στο Χαμόγελο του Παιδιού όταν αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχαν οι δομές του δήμου Αγρινίου αλλά και οι άνθρωποι στα Καλύβια για να στηθεί αυτή η δομή εξ αρχής.

Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου συμπράττει με το Αγρίνιο

Ο πατήρ Κων/νος Καντάνης ενημέρωσε τον κ. Καλαντζή ότι η Ενορία του Αγίου Δημητρίου με τα συσσίτια της Αγίας Ευαγγελίστριας και τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα συμπράξει με το δήμο Αγρινίου. «Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η βοήθεια στην πόλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατήρ Κων/νος με όλο του συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και τους εκατοντάδες εθελοντές που βοηθούν είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν στην πόλη μας».

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 20:08
 

Facebook comments: