Sunday, March 18, 2018
Home  >  Υγεία  >  "Rooms to Let "τα ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και Αγρινίου με εντολή Μιχάλη για λόγους Φολκλόρ
"Rooms to Let "τα ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και Αγρινίου με εντολή Μιχάλη για λόγους Φολκλόρ
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 12:26

Μοιραστείτε το άρθρο

Παρόλη της διαφορετική εισήγηση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με την παραχώρηση των ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας για να φιλοξενηθούν στους χώρους τους χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Χορού στο Αγρίνιο στις 24-27 Αυγούστου, το Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε να φιλοξενηθούν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο δήμος Αγρινίου στα τέλη Αυγούστου αποφάσισε να διοργανώσει Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Χορού. Εδώ να θυμίσουμε ότι το εν λόγω Φεστιβάλ πραγματοποιούνταν μέχρι το 2009 στα τέλη του καλοκαιριού στο Αγρίνιο. Παρόλο που η τότε δημοτική αρχή προσπάθησε αρκετά να δώσει μια διεθνή καταξίωση σε αυτή την προσπάθεια, απέτυχε παταγωδώς…

Το κόστος του Φεστιβάλ θα στοιχίσει 30 χιλ ευρώ…

Αλλά αυτό το ποσό φαίνεται δεν καλύπτει τις ανάγκες του Φεστιβάλ και έτσι εδώ και αρκετό καιρό ο δήμαρχος Αγρινίου, απέστειλε αίτημα στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου να παραχωρηθούν χώροι των ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και Αγρινίου (πρώην ΚΑΦΚΑ και πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) για να φιλοξενηθούν οι χορευτές, και οι συνοδοί τους.

Για όποιον δεν το γνωρίζει τα ΚΕΦΙΑΠ έχουν δημιουργηθεί για να παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες και στους χώρους τους φιλοξενούνται ασθενείς.

Λίγο καιρό πριν είχε ξεσπάσει σάλος από τις προτάσεις κάποιων να φιλοξενηθούν στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας πρόσφυγες.

Μετά λοιπόν από τους πρόσφυγες … έρχονται οι χορευτές

Αργότερα ίσως έρθουν οι … μέλισσες…

Στο έγγραφο του ο δήμαρχος Αγρινίου ζητά από το διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου «θα ήθελα να σας ζητήσω να μας παραχωρήσετε τα δωμάτια που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις των ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και Αγρινίου για το χρονικό διάστημα από 24 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου, αν είναι δυνατό με τα κλινοσκεπάσματα για να διανυκτερεύσουν εκεί τα φολκλορικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι χώροι θα σας παραδοθούν στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τη χρήση τους».

Εντύπωση και πάμπολλα ερωτηματικά προκαλεί η στάση που κράτησαν μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου,  το οποίο  στην αρχή πήρε απόφαση να συναινέσει στο αίτημα του δήμου Αγρινίου, στη συνέχεια όμως  παραπέμψε το θέμα στην 6η ΥΠΕ για την τελική έγκριση.

Η 6η ΥΠΕ απάντησε πως είναι θετική σε κάθε συνεργασία με τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρεί πως το αίτημα του δήμου Αγρινίου δεν συνάδει με τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκαν τα ΚΕΦΙΑΠ και το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο  « και αφετέρου ότι δεν διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους. Επιπρόσθετα στο σχετικό έγγραφό σας δεν γίνεται καμία αναφορά στη διασφάλιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού μετά την αποχώρηση του προσωπικού , καθώς και σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την εν λόγω φιλοξενία» και κάλεσε το Δ.Σ. του νοσοκομείου να επανεξετάσει την απόφαση του…

Το ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου  και ιδιαιτέρως ο κ. Μιχάλης διοικητής, επέμεινε στην απόφασή του να  παραχωρήσει τους χώρους των ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας για τη φιλοξενία χορευτών ισχυριζόμενο πως διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των ΚΕΦΙΑΠ, ενώ επικαλείται και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου «για φρεσκάρισμα και συντήρηση των χώρων αυτών πριν την άφιξη των φιλοξενουμένων και για την αποκατάσταση τυχόν φθορών που ήθελε προκύψει από την διαμονή των φιλοξενουμένων».

Τίθενται όμως κάποια ερωτήματα …

Η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου αντιβαίνει ή όχι στη νομιμότητα διότι η 6η ΥΠΕ με έγγραφό της  επικαλείται συγκεκριμένες διατάξεις νόμων σχετικά με τους σκοπούς των ΚΕΦΙΑΠ τα οποία ιδρύθηκαν και σήμερα λειτουργούν με χρήματα των Ελλήνων πολιτών …

Θα φιλοξενηθούν φολκλορικά συγκροτήματα μαζί με ασθενείς;

Στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη;

Εάν κλαπεί οποιοδήποτε αντικείμενο ποιος  θα φέρει την ευθύνη;

Λέγεται πάντως ότι η 6η ΥΠΕ δεν επιθυμεί να παραχωρηθούν οι χώροι των ΚΕΦΙΑΠ και πως οι σχέσεις του με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου είναι σε πολύ άσχημο σημείο και για τον διακαή του πόθο να παραχωρήσει του συγκεκριμένους χώρους και γιατί δεν ενημερώνει ως οφείλει για διάφορα ζητήματα την 6η ΥΠΕ …

Για να δούμε τελικά τι θα γίνει;

Θα μετατραπούν οι χώροι των ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας σε « roomstolet»…

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 12:44
 

Facebook comments: