Sunday, March 18, 2018
Home  >  Υγεία  >  Διακομίστηκε μη διασωληνωμένος στο Ρίο από το νοσοκομείο Αγρινίου.
Διακομίστηκε μη διασωληνωμένος στο Ρίο από το νοσοκομείο Αγρινίου.
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 08:43

Μοιραστείτε το άρθρο

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο αγρινίου AGRINIONET

Νέα καταγγελία για το θάνατο 57χρονου Αγρινιώτη.

Μετά από καθυστέρηση αρκετών ωρών στο νοσοκομείο Αγρινίου, διαγνώστηκε με ρήξη κοιλιακής αορτής και διακομίστηκε μη διασωληνωμένος στο Ρίο

Μια ακόμη καταγγελία για ιατρική αμέλεια σε ασθενή που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου και κατέληξε, έρχεται να προστεθεί σε αυτές που έγιναν μέχρι σήμερα. Στα περιστατικά που προηγήθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας προστίθεται ένα ακόμη. Το AgrinioNet.gr αποκαλύπτει σήμερα περιστατικό για το θάνατο ενός 57χρονου Αγρινιώτη πατέρα δύο παιδιών, που καταγγέλλεται ότι, με καθυστέρηση αρκετών ωρών διαγνώσθηκε με ρήξη κοιλιακής αορτής και διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ΜΗ διασωληνωμένος παρότι ευρίσκονταν ήδη σε κατάσταση υποογκαιμικού σοκ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 57χρονου επικοινώνησαν με το AgrinioNet.gr, και επιθυμούν μέχρι στιγμής να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την απροσδόκητη απώλεια ενώ ακόμη δεν έχουν κινηθεί δικαστικά. Σε κάθε περίπτωση η διήγηση της οικογένειας του 57χρόνου εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για την όλη διαχείριση του περιστατικού στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο 57χρονος, σύμφωνα με τη διήγηση της οικογένειας, προσήλθε στο Νοσοκομείο Αγρινίου στα τέλη Αυγούστου έχοντας πολύ ισχυρό πόνο στη μέση του και μια γενικά άσχημη κλινική εικόνα (ήταν χλωμός και ίδρωνε αφύσικα πολύ). Στα Επείγοντα η σύζυγος του 57χρονου ενημέρωσε  τον ορθοπεδικό που εξέτασε το σύζυγό της για το πρόβλημα που είχε εκείνος με τις καρωτίδες και τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε. Ο 57χρονος διαγνώστηκε –χωρίς να γίνει ακτινογραφία ή κάποια άλλη ειδικότερη εξέταση- πως είχε πιαστεί ο πλάγιος κοιλιακός και συνταγογραφήθηκαν έμπλαστρα και μυοχαλαρωτικά χάπια…. Έτσι ο 57χρονος «εξωθήθηκε» να επιστρέψει σπίτι του, ωστόσο λίγη ώρα αφότου επέστρεψε στο σπίτι του υπέστη υποτασικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκ νέου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αυτή τη φορά όμως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.  Κατά τη δεύτερη επίσκεψη στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 57χρονος εξετάστηκε στα επείγοντα από αγροτικό γιατρό, ακολούθως εισήχθη στη βραχεία νοσηλεία και έγιναν μία σειρά από εξετάσεις όπως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα και αξονική εγκεφάλου. Η κλινική του εικόνα όμως του ασθενούς σταδιακά επιδεινώνονταν, με αποτέλεσμα στο διάστημα που αναμένονταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η σύζυγος του 57χρονου να ρωτά τους γιατρούς που εξέτασαν τον σύζυγός της, αν επειδή είναι αγγειακός ασθενής υπάρχει πιθανότητα να αιμορραγεί κάποιο αγγείο και δημιουργεί τον αφόρητο πόνο στη μέση. Η σύζυγος του 57χρονου καταγγέλλει ότι έλαβε είτε αδιαφορία, είτε ειρωνικές απαντήσεις από τους γιατρούς, ενώ για την κλινική εικόνα του ασθενούς που χειροτέρευε η απάντηση που έπαιρνε ήταν ότι «δεν τον έχουν πιάσει ακόμη τα φάρμακα» (που είχαν δοθεί στον ασθενή κατά την πρώτη επίσκεψη του στο νοσοκομείο). Τελικά με… πρωτοβουλία της συζύγου του 57χρονου έγινε υπέρηχος στον ασθενή και εκεί διαγνώστηκε το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής. Μόνο τότε σύμφωνα με την καταγγελία ασχολήθηκε ειδικευμένος γιατρός με τον ασθενή και έγινε αξονική τομογραφία με σκιαγραφικό, οπότε και διαγνώστηκε η ρήξη του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Όμως βγαίνοντας από τον αξονικό ο 57χρονος ασθενής είχε χάσει τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στα Επείγοντα, όπου η σύζυγός του ενημερώθηκε από ειδικευμένο γιατρό ότι η τελευταία του ελπίδα για να ζήσει είναι να διακομισθεί στην Πάτρα, γιατί  ήταν ήδη σε υποογκαιμικό σοκ. 

Περίπου επτά ώρες μετά την πρώτη επίσκεψη του ασθενούς στο νοσοκομείο ξεκινά η διακομιδή με τη σύζυγο του 57χρονο να καταγγέλλει : «Μπαίνοντας στο ασθενοφόρο συνειδητοποιώ ότι δεν είναι διασωληνωμένος. Είχε μόνο μια μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο του και συνοδεία ειδικευόμενου γιατρού ξεκίνησε η διακομιδή». Παραλαμβάνοντας τον ασθενή  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αναισθησιολόγος και αγγειοχειρουργός ενημερώνουν τη σύζυγό του πως παρέλαβαν τον 57χρονο άσφυγμο, χωρίς πίεση, χωρίς διασωλήνωση, με οξέωση και σε μυδρίαση και πως θα έμπαινε κατευθείαν στο χειρουργείο, αφού πρώτα έγινε και υπερηχογράφημα Doppler για να διαπιστωθεί η ροή του αίματος. Το χειρουργείο διήρκησε πέντε ώρες και στην συνέχεια ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Με τους γιατρούς να ενημερώνουν τους οικείους του ότι είναι εξαιρετικό δύσκολο να επιβιώσει ο ασθενής  και πως αν γινόταν ένα θαύμα και ζούσε, ίσως να ήταν εγκεφαλικά νεκρός λόγω της μυδρίασης και επειδή δεν είχε οξυγόνο ο εγκέφαλος του κατά τη διάρκεια της διακομιδής από το Αγρίνιο έως την Πάτρα, επειδή δεν είχε διασωληνωθεί. Νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ ο ασθενής άρχισε σταδιακά να «καταρρέει», μπήκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και μετά από μερικά 24ωρα τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου κατέληξε. 

Η σύζυγος του 57χρονου στην καταγγελία της ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει. «Γνωρίζω το ποσό βαριά ήταν η κατάσταση του συζύγου μου έτσι κι αλλιώς. Γνωρίζω ότι η ρήξη ανευρύσματος έχει μεγάλη θνησιμότητα. Δεν κατηγορώ κανέναν για την πάθηση του, θέλω όμως εγώ και τα παιδιά μου απαντήσεις. Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με κάποιον που πονάει τόσο πολύ και έχει άσχημη κλινική εικόνα; Γιατί δεν διασωληνώθηκε;» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει «οι γιατροί στην Πάτρα μου είπαν ότι αν τον πήγαινα νωρίτερα με μια πίεση 6 με 7 έστω, θα είχε πολλές πιθανότητες να ζήσει. Με ποιο δικαίωμα του αφαίρεσαν τις πιθανότητες που είχε για να παλέψει; Με ποιο δικαίωμα άφησαν τα παιδιά μου ορφανά;»

Το AgrinioNet.gr δεν προχωρά στην επιβεβαίωση ή τη διάψευση των καταγγελομένων της οικογένειας του θανόντα. Ωστόσο ως ΜΜΕ οφείλει να σημειώσει ότι η τοπική κοινωνία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα έχει θορυβηθεί, επειδή σε λιγότερο από ένα χρόνο αρκετές ανάλογες καταγγελίες για το Νοσοκομείο Αγρινίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μαζί λοιπόν με τους καταγγέλλοντες απαντήσεις και πολύ περισσότερο λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου απαιτεί και η τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ώστε οι καταγγελίες να διερευνηθούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και μέσα από τη διερεύνηση των περιστατικών αυτών να προκύψουν συγκεκριμένα και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 08:44
 

Facebook comments: