Sunday, February 18, 2018
Home  >  Υγεία  >  Κ. Μπακόλουλος "ότι αναφέρει στο fb ο διοικητής είναι ψευδές"
Κ. Μπακόλουλος "ότι αναφέρει στο fb ο διοικητής είναι ψευδές"
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 21:31

Μοιραστείτε το άρθρο

Στην κάμερα του AgrinioNet.gr μίλησε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου Κώστας Μπακόπουλος για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αγρινίου τον τελευταίο καιρό.  Ο κ. Μπακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα που έλαβε ο διοικητής του νοσοκομείου σχετικά με τις καταγγελίες για ιατρική αμέλεια στο Νοσοκομείο, όσο και για την «χωρίς θέμα»  συνάντηση που συγκάλεσε ο διοικητής λέγοντας μεταξύ άλλων «Το πρώτο πράγμα που ρωτάς όταν υπάρχει μια συνάντηση είναι ποιο το θέμα της συνάντησης»

Η απάντηση που έλαβε από την διευθύντρια ο κ. Μπακόπουλος είναι «δεν ξέρω το θέμα». Οι γιατροί της είπαν ότι αυτό δεν συνηθίζεται δεν γίνεται πουθενά και την παρακάλεσαν να μάθει τα θέματα και στη συνέχεια να κάνει πλήρη ενημέρωση. «Παρόλο που επιμείναμε η συνάδελφος δεν μπόρεσε να μάθει τα θέματα και να μας ενημερώσει».

Μέχρι όμως να γίνει αυτή η συνάντηση αναφέρει στην κάμερα του AgrinioNet.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μεσολάβησαν κάποια άλλα γεγονότα. Θεωρήσαμε σε κάποια θέματα απαράδεκτη τη στάση και την συμπεριφορά του διοικητή, απέναντι σε συγκεκριμένους γιατρούς. «Με κάποιο έγγραφο του απαγόρευσε σε κάποιους γιατρούς να ασχολούνται με τα ΤΕΠ. Αυτό φαίνεται ότι προέκυψε από την εμπλοκή που διαπίστωσε με μια προκαταρκτική εξέταση που έκανε ο διοικητής ότι αυτοί οι γιατροί είχαν εμπλοκή με κάποια συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία είναι σε φάση διερεύνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο ο διοικητής στοχοποίησε κάποιους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου, ότι για το λόγο που διαπίστωσε ο ίδιος από την διερεύνηση δεν μπορούν να ασχολούνται με τα ΤΕΠ. «Αυτό θεωρήσαμε ότι είναι τουλάχιστον ακραίο. Δεν διαφωνούμε εάν υπάρξουν κάποια σαφή δεδομένα από μια ενδελεχή διερεύνηση αυτών των περιστατικών τα οποία έχουν καταγγελθεί μα αποδοθούν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες εκεί που ανήκουν, είτε είναι γιατροί, είτε είναι οτιδήποτε, γιατί δεν έχουν ευθύνες μόνο οι γιατροί. Υπάρχουν κι άλλες».

Η απόφαση του διοικητή κ. Μιχάλη δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους γιατρούς «γιατί με μια οποιαδήποτε καταγγελία ξεκινάει μια προκαταρκτική εξέταση και αυτός που την κάνει βγάζει και το συμπέρασμα δίνει και την ποινή χωρίς να υπολογίσει παραπέρα. Καταλαβαίνεται το επίπεδο ανασφάλειας με το οποίο λειτουργούν οι γιατροί μετά από αυτή την εξέλιξη. Με βάση αυτά χθες  θεωρήσαμε ότι η στάση του διοικητή ήταν απαράδεκτη, μαζί με κάποια άλλα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί κατά καιρούς και έχουν δείξει μια περίεργη στάση του διοικητή απέναντί μας».

Μετά από όλα αυτά στη συνέλευση οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν έχει νόημα να παρευρεθούν σε μια «επικοινωνιακή συνάντηση» και ψήφισαν με ελάχιστες εξαιρέσεις να μην συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Ο κ. Μπακόπουλος αναφέρθηκε και στην απάντηση που έδωσε ο διοικητής μέσω του λογαριασμού του στο fb λέγοντας «λυπάμαι πραγματικά γιατί μέσω της απάντησης αυτής επιβεβαιωθήκαμε στο ότι η στάση του απέναντι μας είναι τουλάχιστο μη συνεργασίας. Σε αυτές τις 5-10 γραμμές στο fb αναφέρει κάτι το εντελώς ψευδές. Ότι η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας  ήξερε το θέμα της συνάντησης και απλώς δεν μας το έλεγε. Δεν μπορώ να υποθέσω ότι εννοούσε κάτι άλλο, τη στιγμή που εμείς το ρωτήσαμε κατ΄ επανάληψη και η ίδια μας έδειξε και το έγγραφο».

Κληθείς να σχολιάσει πως κρίνει τις συχνές συνεντεύξεις τύπου του διοικητή στα ΜΜΕ λέει «πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τα ΜΜΕ όταν έχουμε πραγματικά κάτι ουσιαστικό να πούμε Να κάνουμε απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι λέγοντας διάφορα απλώς για να τα πούμε θεωρώ ότι είναι εντελώς περιττό». 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 21:38
 

Facebook comments: