Saturday, November 18, 2017
Home
«Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στα Σχολικά Κυλικεία» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 23:14

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκδήλωση με θέμα «Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στα Σχολικά Κυλικεία», διοργανώνει το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου το Σάββατο 31 Μαρτίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου. Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο διευθυντής του Λυκείου Μπίτσης Δημήτριος αναφέρει μεταξύ άλων ότι «το 3ο Λύκειο Αγρινίου είναι από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης. Το κυλικείο του σχολείου καλείται να εξυπηρετήσει περίπου 380 μαθητές. Φροντίζουμε αλλά και υπεύθυνοι του κυλικείου δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και τηρούμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις εγκυκλίους οι οποίες αφρούς την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Όμως θα πρέπει να πούμε μια αλήθεια η οποία μπορεί να πονάει τα παιδιά, όμως είναι κάτι που το σχολείο επιβάλλει. Πολλά παιδιά στην πρώτη ευκαιρία βγαίνουν εκτός κυλικείου και ψωνίζουν απ’ έξω. Σε αυτό το σημείο το σχολείο είναι πολύ αυστηρό. Έχει επιβάλλει μικρές ποινές στα παιδιά. Το κυλικείο ποτέ δεν έφερε ή δεν ήρθε σε αντίθεση με τις υποδείξεις στις οποίες εμείς επιμένουμε για τα είδη τα οποία πρέπει να έχει».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση του διοργανώνει το 3ο Γενικό Λύκειο το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αγρινίου, ο κ. Μπίτσης τόνισε ότι οι μαθητές της Α Λυκείου που ανέλαβαν πρόγραμμα κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή τους Αλέξιου Φαφούτη, εργάστηκαν σε ομάδες όπου η κάθε μια ανέλαβε να προχωρήσει σε έρευνα για τη διατροφή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Στο AgrinioNet.gr μιλούν οι μαθητές του Λυκείου που μαζί με τις ομάδες τους προχώρησαν στις έρευνες αλλά και στο στήσιμο της εκδήλωσης. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό που μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι ο ζήλος με τον οποίο εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και η διάθεση τους να αλλάξουν τον τρόπο διατροφής τους, αλλά και να πείσουν και τους άλλους ότι πρέπει να τρέφονται πιο υγιεινά.

Ο Αλέξανδρος και η ομάδα του πραγματοποίησαν έρευνα για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων αναφορικά με την εκδήλωση Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στα σχολικά κυλικεία

Η Γιούλη είναι μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και πραγματοποίησε έρευνα για την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στα σχολικά κυλικεία.

Η Αλεξάνδρα Στυλιαρά παρουσιάζει την εργασία της ομάδας της πάνω στη Μεσογειακή Διατροφή. Η εργασία της θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση του 3ου Λυκείου για την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στα σχολικά κυλικεία

Η Δήμητρα Ρουμελιώτη με την ομάδα της ανέλαβαν ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγιεινή του κυλικείου του 3ου Λυκείου Αγρινίουσε μαθητές και καθηγητές,ενώ η Αγγελική Πλατανιά τα συμπεράσματα ερευνών για την υγιεινή διατροφή μαθητών και καθηγητών. Τέλος η Βάσια Μανάκη ασχολήθηκε με τους παράγοντες που επηρεάζουν τους μαθητές ως προς τη διατροφή τους