Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να περάσουν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.
Οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αιτωλών Πολιτεία», έκαναν λόγο για “κρυφή συναλλαγή” σχετικά με το έργο της αντλιοσιοταμίευσης στο Θέρμο και ο δήμαρχος Θέρμου τους μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ τους κατήγγειλε και για διέγερση πολιτών σε διάπραξη κακουργημάτων με αφορμή σχόλια πολιτών στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως «κάψτε τους ζωντανούς» κτλ.
Στο μεταξύ Ο δήμαρχος Θέρμου από το βράδυ της Τετάρτης μετά την ανακοίνωση της παράταξης «Αιτωλών Πολιτεία» είχε προαναγγείλει τις κινήσεις του με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Θα τους πάω και τους οκτώ δεινούς συκοφάντες «μέχρι τέλους» και μετά το τέλος στη Δικαιοσύνη!» ανέφερε.
«Μετά την αποψινή ανακοίνωση του συνδυασμού Αιτωλών Πολιτεία υπό τον κ. Ευάγγελο Σκούρα καταφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη , και τους καλώ να προσέλθουν να καταθέσουν τα στοιχεία της «συναλλαγής» και τα «παζάρια κάτω από το τραπέζι» και επιπλέον να αποδείξουν ότι , «ο Δήμαρχος Θέρμου προχώρησε σε κρυφή συναλλαγή με ιδιωτική Εταιρεία για την Τριχωνίδα». Θα τους πάω και τους οκτώ δεινούς συκοφάντες «μέχρι τέλους» και μετά το τέλος στη Δικαιοσύνη!»
Η παράταξη «Αιτωλών Πολιτεία» στην επίμαχη και μακροσκελή της ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:
«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην τελευταία εκδήλωση προ ημερών γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης πρωτόγνωρης και ντροπιαστικής. Ο Δήμαρχος διατυμπάνισε, κομπάζοντας στα μικρόφωνα, ότι χωρίς πρότερη λαϊκή εντολή, δεσμεύτηκε συναλλασσόμενος και υποσχόμενος στα εξωγενή επιχειρηματικά συμφέροντα ότι είναι έτοιμος να ανταλλάξει την καταστροφή του περιβάλλοντος που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, με την κατασκευή μέρους του δρόμου από το Θέρμο έως τον Πέρεβο.
Αντί λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος να διεκδικήσει από την Πολιτεία τα έργα, την βιώσιμη ανάπτυξη που δικαιούμαστε σε αυτή την ξεχασμένη γωνία της Ελλάδας και να παλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά σε «σκιώδεις συμφωνίες» συνωμοτικά, κάνοντας παζάρια κάτω από το τραπέζι, εν αγνοία όλων, δεχόμενος να παραδώσει την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των επόμενων γενεών στην διακριτική ευχέρεια μιας ιδιωτικής εταιρίας».