Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis , στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ θα προβάλει ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ την
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου με Ελεύθερη είσοδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ώρα :9:30 μ.μ.
Το επάγγελμα της μητρός μου
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Κώστας Ιωακειμίδης
Διασκευή διηγήματος του Χρύσανθου Μποσταντζόγλου
Πρωταγωνιστούν : Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Μαρίνα Βλασσοπούλου, Βασίλης Μιχαλόπουλος, Κώστας Καπώνης, Γιάννης Μποσταντζόγλου.
Διάρκεια :19,55’
Όταν η μητέρα μου, την ώρα που τρώγαμε, ανήγγειλε στον πατέρα μου ότι θα γίνει πόρνη….
Μ.Ι.Α
Σκηνοθεσία,Σενάριο : Δημήτρης Χρόνης
Πρωταγωνιστούν : Μέλισσα – Αννα Σελεβίστα, Μαριλένα Νησίδη, Γιώργος Οικονόμου, Κατερίνα Γκουρνέλου, Κατερίνα Καλαμπαλίκη.
Διάρκεια :13, 00’
Η Μυρτώ Γεωργίου, ο βασικός χαρακτήρας της ιστορίας μας είναι 35 ετών και πάσχει από αλοπεκία.
Λίγο πριν τα 35α γενέθλια της μέσα από μια σειρά εμποδίων, πρέπει να αποφασίσει τη χρειάζεται περισσότερο : να ζήσει μέσα στα δεσμά που θέτει η κοινωνία ή να αποδεχτεί τον εαυτό της και τη διαφορετικότητα της ?
Έτος Παραγωγής:2021.Η ταινία ήδη προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Νόβι Σαντ της Σερβίας και στο Chaniafilmfestival, στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο χώρο “Εκλάμψεις” στην Αθήνα καθώς και στο Arrow International film festival.
Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους
Σκηνοθεσία, Σενάριο:Νώντας Σαρλής
Κάμερα, ηχοληψία: Βαγγέλης Τζοβάρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Χατζηκρεμίλη
Διάρκεια :41’
Το μεγάλο όνειρο και η μεγάλη στιγμή για κάθε νέο σκηνοθέτη, είναι όταν ετοιμάζει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους. Μάλιστα, ανάμεσα στα σημαντικά βραβεία κάθε μεγάλου Φεστιβάλ, περιλαμβάνεται και το «Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη».
Η ταινία, παραγωγής 2008, σαν ένα αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της χρονιάς αυτής, αναφέρεται ακριβώς στην πρώτη προσπάθεια για ταινία μεγάλου μήκους σημαντικών σκηνοθετών του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου.
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα : 9:30 μ.μ.
Μάνα μου καπνοφύτισσα
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Στάθης Γαλαζούλας
Ήχος :Δημήτρης Γιαννόπουλος
Διάρκεια :21,02’
Η γιαγιά μου Χρυσούλα, από την παιδική της ηλικία δούλευε στα καπνά. Τον Δεκέμβριο του 2014 πηγαίνει με τον αδελφό μου Χρήστο στην παράσταση Από πρώτο χέρι, με θέμα την ιστορία του καπνού στο Αγρίνιο. Έτσι, ξεκινάει μια αναδρομή για να επαναφέρει στη μνήμη μια ξεχασμένη εποχή, και κυρίως για να θυμίσει στους κατοίκους το παρελθόν της πόλης.
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο κοινού στο Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου Νέας Υόρκης και προβλήθηκε στο 14ο SanFranciscoGreekFilm , στο CHANIAFilmFestival ακόμη και στο Σαράτοφ της Ρωσίας για το 14ο SaratovSufferingsDocumentaryDramaFilmFestival ενώ προβλήθηκε και πολλά άλλα Φεστιβάλ.
Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Βαγγελιώ Σουμέλη.
ΔιεύθυνσηΦωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν
Πρωταγωνιστούν : Ρομάνα Λόμπατς, Μαρίνα Αργυρίδου.
Διάρκεια :5,00’
H Μαριαλένα μιλάει με την αδερφή της στο τηλέφωνο, καθώς ετοιμάζονται να πάνε στην κηδεία της μητέρας τους. (Μάρτιος στο πρώτο lockdown. Γενέθλιος μήνας. Ένας θάνατος, μια κηδεία…)
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Κύπρου, το Βραβείο σεναρίου στο 44Ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και έχει προβληθεί σε πάρα πολλά Φεστιβάλ.
Κινητά Στοιχεία
Σκηνοθεσία: Σιαδήμας Ανδρέας
Σενάριο: Χρήστος Γούσιος
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Διάρκεια:17’
Αρχές του 1982. Το σύστημα γραφής της ελληνικής γλώσσας αλλάζει από πολυτονικό σε μονοτονικό.
Είναι η εποχή που η τεχνολογία αρχίζει να εισέρχεται ευρέως στο χώρο της τυπογραφίας έναντι της στοιχειοθεσίας κινητών στοιχείων. Η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων ωθεί τους χαρακτήρες της ταινίας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και θα προκαλέσει απρόσμενες εξελίξεις.
Επίσημο διαγωνιστικό ΦεστιβάλΔράμας 2011
Βραβείοκαλύτερηςταινίας, Βραβείο Φωτογραφίας, Βραβείο Ήχου
ΒραβείοΠανελλήνιαςΈνωσηςΚριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), ΦεστιβάλΚινηματογράφουΘεσσαλονίκης, 2011, London GFF, Odyssey Award, Αγγλία 2012 , OneCountry, OneFilmΓαλλία, 2012, ΑZAShortFilmFestival, CinematicAchievement Award– Θεσσαλονίκη 2012
Τσέλσι – Μπαρτσελόνα
Σκηνοθεσία,Σενάριο: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς GSC
Ήχος: Ορέστης Καμπερίδης, Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παίζουν:Μάκης Παπαδημητρίου, ΑποστόληςΤότσικας, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Τακάκη
Διάρκεια:14΄
Τετάρτη 6 Μαΐου 2009. Ο Ανδρέας, τραπεζικός υπάλληλος, θα παρακολουθήσει το ματς στην τηλεόραση με τον συνάδελφό του Μάριο. Ποιος θα κερδίσει τελικά;
Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία για τον σκηνοθέτη της, Αλέξανδρο Χατζή, «Τσέλσι – Μπαρτσελόνα», έφυγε από το 35ο Φεστιβάλ Δράμας φορτωμένη διακρίσεις: πέρα από το 2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, το δεύτερο σημαντικότερο βραβείο της διοργάνωσης δηλαδή, η ταινία κέρδισε την Τιμητική Διάκριση Σεναρίου, αλλά και την Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, στον Μάκη Παπαδημητρίου.
Λαβύρινθος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαθανάσης
Κάμερα : Νίκος Καρανικόλας
Διεύθυνση Παραγωγής : Χρήστος Κρυστάλλης
Διερμηνείς : Σοφία Ρομπόλη, Αντώνης Χριστοφόρου, Γιώργος Στάθης.
Διάρκεια :12’
Η σχέση των κωφών με την μουσική. Αυτή η φαινομενικά παράδοξη σχέση αναπτύσσεται και καταγράφεται στο φιλμ με ιδιαίτερη ευαισθησία και εμπνέει την ευαισθητοποίησή μας γύρω από τις δυνατότητες των «αναπήρων».
Ο Λαβύρινθος είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τη σχέση των κωφών με τη μουσική η οποία προβλήθηκε σε πολλά Φεστιβάλ.
ΤΕΟ ο γείτονάς μου
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Χρήστος Καρτέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχος : Χρήστος Καρτέρης
Διάρκεια :14’
Ο Τεό μένει δίπλα μου. Απολαμβάνει την απομόνωση. Επιλέγει να ζει στο δικό του, ξεχωριστό ρυθμό. Ονειρεύεται να βρει έναν ίδιο άνθρωπο.
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020 και προβλήθηκε και πολλά άλλα Φεστιβάλ.
Γεράσιμος
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αντώνης Μίκροβας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κατσιπάνος
Διάρκεια :12’
«Ο Γεράσιμος» είναι ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε μια μεγαλούπολη. Ντύνεται καθημερινά τη στολή του “security”, κάνει τη βάρδια του και γυρνά στο μικρό του διαμέρισμα. Η μόνη του ανθρώπινη επαφή είναι με έναν άστεγο της γειτονιάς του. Ένα τραγικό περιστατικό θα αποκαλύψει ότι η μίζερη ζωή του μπορεί να είναι ελκυστική.