Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Αρμενιώτισσας, από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου υποδέχθηκε η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, το απόγευμα της Δευτέρας 17ης Μαρτίου 2025.
Το Ιερό Εικόνισμα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού.
Αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας.
Ο π. Θεόκλητος, κατά την σύντομη ομιλία του, ανέφερε, ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου να υποδέχεται την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάθε εβδομάδα μία θαυματουργό Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.
Η ίδια η Παναγίας μας, μάς επισκέπτεται στους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Πόλεως και εμείς τα πιστά παιδιά της τρέχουμε να την προσκυνήσουμε, να γονατίσουμε ενώπιόν της, να ανοίξουμε την καρδιά μας, να της πούμε τον πόνο μας, την αγωνία μας, ό,τι ο καθένας κρύβει μέσα στην ψυχή του.
Ο π. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδουν οι χριστιανοί στην Παναγία και στις πολλές θεομητορικές της πρεσβείες που στηρίζουν και ενισχύουν τον κόσμο και ευχήθηκε να νοιώθουμε όλοι μας, ότι η Παναγία μας είναι η μητέρα μας που μας αγαπά, μας δίνει κουράγιο, μας στηρίζει στον αγώνα μας και πρεσβεύει διαρκώς στον Θρόνο του Θεού για την σωτηρία μας.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου έως το πρωί της Δευτέρας 24ης Μαρτίου 2025, ενώ καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/EWsRC4qxreqZFGZv9